Zo maak je een solide Recruitmentplan

Knowledge

Zo maak je een solide Recruitmentplan

Een recruitmentplan in 2023: je kan niet meer zonder. Een gedegen recruitmentplan met een kick-ass strategie zorgt dat je proactief inspeelt op de hiring need, voorkomt krimp en faciliteert de groei van je bedrijf. Zo kan je je bedrijfsdoelstellingen halen en misschien wel overstijgen! Maar hoe maak je zo’n plan?

hero-image

Begin bij het begin

Even terug naar binnen: Wie is je bedrijf? Wat is ook alweer precies je missie en visie? Wat zijn je kernwaarden en identiteit als bedrijf? Wat zijn jouw EVP s en onderscheidende elementen tegenover de concurrenten? Hoe ziet je huidige personeelsbestand eruit en wat is hun kennis en kunde? Wat is je verloop en is dat eigenlijk normaal? Wat wordt er nu gedaan aan recruitment en wat is de situatie in de markt? Wie is je doelgroep en wat zijn hun behoeften? Je kan pas door naar de toekomst als de huidige situatie bekend is.
 

Blik op de toekomst

Om vooruit te kijken, moet je een aantal dingen overzien. Zoals: Welke ontwikkelingen gaat het bedrijf doormaken in de komende jaren en wat betekent dat voor het personeelsbestand? Ofwel: Wat is de concrete hiring need voor de komende 1 à 2 jaar? Met welke Time to Hire houd je rekening en welke kosten? Welke recruitmentprocessen wil je efficiënter gaan inrichten of toevoegen? Hoe moet de Candidate Journey er uit gaan zien en welke middelen heb je daarvoor nodig?

 

Recruitmentstrategie

Je kiest een recruitmentstrategie die past bij je bedrijf en je toekomstdoelen. Misschien wil je met een bepaald percentage groeien. Misschien wil je wel je personeelsbestand verjongen. Misschien wil je minder afhankelijk worden van bureaus. Op basis hiervan bepaal je je strategie en definieer je de acties die hierbij horen.Vervolgens kan je deze op je roadmap plaatsen.
 

Recruitmentplan template 

Het feit dat je dit artikel leest, zegt ons dat je er mee aan de slag wil. Je bent klaar om de handen uit de mouwen te steken en te starten aan hét recruitmentplan voor jouw organisatie. Mooi zo, wij gaan je helpen! We hebben een template voor je gemaakt waarin we de verschillende onderwerpen uiteen hebben gezet. Daarmee moet je al een enorme slag kunnen slaan:

Download Template

Recente blogs

Alle blog posts